Retain

Retain is een Sliedrechtse danceproducer en DJ. Hij scoorde al hits met remixes als ‘Ever Be’, ‘No Longer Slaves’ en ‘Break Every Chain’ en hij brengt op frequente basis nieuwe worship remixes en andere tracks uit. Zijn muziek wordt wereldwijd beluisterd en ook op verschillende grote podia zorgt het voor een geslaagd feest. Met zijn kenmerkende sound die vele omschrijven als vrolijk en energiek weet hij het stigma te doorbreken dat christelijke muziek saai zou zijn.

Een groot compliment vindt hij het als mensen zeggen: ‘Het heeft inderdaad een christelijke boodschap, maar dit zou zo op Radio 538 kunnen!’ Dan is voor hem een track geslaagd.

Different message
Met zijn tracks hoopt Retain dat het mensen zowel door het genre dance als door de gezongen teksten aangesproken worden en dat zijn muziek iets mag vertellen over zijn geloof in God.

Documentaire over dancemusic en religie
In augustus 2021 bracht Retain de minidocumentaire ‘GOD IS A DJ’ uit op Youtube waarin hij zijn visie op dancemuziek en religie bevraagt, onderzoekt en deelt. Zijn track ‘Open Arms’ is het resultaat van dit proces. Hij wilt twee stromingen, dancemuziek en religie, op een universele manier samenbrengen. Zijn geloof in God en zijn grote passie voor dancemuziek resulteert in muziek die vrolijk en vol energie klinkt, een garantie voor een geslaagd feest met positieve muziek en sfeer.

X