biografie

Dj Roberto Rosso is een begrip in de christelijke dancewereld. Met zijn energieke platen, stampende beats en rake teksten maakt hij van ieder optreden een fantastisch feest. Jongeren gaan volledig los op Roberto Rosso’s muziek. Maar deze dj draait niet ‘zomaar wat plaatjes’ om de sfeer op te krikken. Roberto Rosso draait iedere plaat met een visie en verspreidt een boodschap die iedereen moet horen… Roberto Rosso is een echte worshipleader met zijn dancemuziek.

 

Hoe het begon…

Roberto Rosso heet eigenlijk Robin Simon. Hij is geboren in Harderwijk op 28 maart 1996. Op zijn 10e begon hij met gitaarlessen. De interesse in muziek was er al vroeg. Op zijn 14e kwam hij voor het eerst in een discotheek met een dj. Roberto Rosso raakte onder de indruk van alle knopjes en lichtjes en wist meteen: ‘Dit wil ik ook!’. De dag erna startte hij met sparen voor een draaitafel. In de maanden die volgden verzamelde de dj in spe alle apparatuur die nodig was om te leren mixen. Hij vond zijn passie en ging helemaal op in zijn nieuwe hobby.

 

Artiestennaam

In 2011 overleed de achterneef van Robin door kanker: Robert Poel (34). Robin besloot zijn neef te eren via zijn muziek en artiestennaam. Daarom koos Robin de naam Roberto Rosso voor zijn muzikale carrière. Die naam is gebaseerd op het veelgehoorde geluid dat Robin en Robert veel op elkaar leken; onder andere door de rode haren. Door de naam Roberto Rosso te dragen als artiest, gelooft Robin dat zijn neef toch nog een beetje bij hem is.

 

Bruggenbouwer

Roberto Rosso stapte uit het seculiere clubwereldje en startte met draaien binnen christelijk Nederland. Binnen de kortste keren werd hij uitgenodigd door grote organisaties. Hij draaide de afgelopen jaren tijdens festivals als BEAM, de Pinksterconferentie van Opwekking, Like Jesus, Graceland, New Wine en Soul Survivor. Maar ook tijdens talloze andere – grote en kleine – evenementen wist Roberto Rosso zichzelf, maar vooral God, op de kaart te zetten. En daar is hij nog niet klaar mee.

 

Van seculier naar christelijk

Roberto Rosso startte met draaien op verjaardagsfeestjes en mocht al gauw in vele clubs optreden. Toen Roberto Rosso 17 was kwam hij tot geloof. Hij vroeg God wat hij moest doen met zijn grootste passie: draaien. Al gauw werd duidelijk dat de dj die zó populair was op seculiere feesten, de christelijke muziekwereld mocht gaan verkennen. Roberto Rosso voelde dat hij met zijn talent jongeren mocht bereiken met moderne dancemuziek met een krachtige boodschap.

 

Missie

Roberto Rosso’s missie is helder: Hij is er namelijk van overtuigd dat het volgen van Jezus mensen vrijmaakt. En dat gunt hij iedereen! Met die overtuiging verspreidt Roberto Rosso niet alleen een krachtige boodschap, maar ook hoop. En dat doet hij al bijna 10 jaar als één van de beste gospel-dj’s van Nederland. Met een reden en een doel. 

FULLTIME BEZIG MET MUZIEK

Sinds 1 september 2022 is Roberto Rosso fulltime bezig met zijn bediening. Dit is financieel deels voorzien vanuit optredens, spreekbeurten, Sound Of Heaven Music en enkele andere werkzaamheden. Het is belangrijk dat er een financiële vriendenkring om Roberto Rosso heen gaat staan om zijn bediening zelfvoorzienend te laten zijn. Het doel is dan ook om dit in het najaar van 2025 bereikt te hebben. Steun jij de missie? Dank voor je donatie!

WHAT ABOUT THE LION?

De leeuw zie je overal terug in de uitingen van Roberto Rosso. Hoe zit dat precies?

Symbool voor koninklijk gezag, kracht en vrijheid

Roberto Rosso roept jongeren – via zijn muziek – op om bewust de keuze te maken voor God. Hij vindt in Jezus namelijk vrijheid. Roberto Rosso gelooft dat mensen door Jezus te volgen bevrijd worden. En vrijheid is een van de belangrijkste dingen in het leven. De leeuw staat voor die vrijheid. Voor freedom. En daarom koos Roberto Rosso de leeuw uit als beeldmerk voor zijn missie: I am a freedom fighter. On a mission with dancemusic.

Leeuw van Juda

Een andere reden dat Roberto Rosso zich identificeert met de leeuw, is omdat de leeuw voor hem verwijst naar Jezus die bekend staat als de leeuw van Juda. Hij identificeert zich graag met die leeuw. Daarnaast zeggen fans dat Roberto Rosso ‘een beest is op het podium’. Allemaal redenen om de leeuw als beeldmerk te gebruiken voor de missie van Roberto Rosso.

‘Stap uit je comfortzone! Break free. Maak jezelf vrij door te kiezen voor een leven met Jezus.’

X